Welkomstbord van natuurpark Carvium Novum bij Lobith. De plek waar in de toekomst natuur en zonne-energie hand in hand zal gaan.

Op de Eltense plas bij Lobith zijn plannen voor een drijvend zonnepark. Het zonnepark is een initiatief van grondeigenaar Wezendonk Zand & Grind, ontwikkelaar Wiek-II en Stichting Natuurpark Carvium Novum. De initiatiefnemers willen hier duurzame energie opwekken voor Lobith en omgeving en er een plek van maken waar iedereen uit de omgeving kan genieten van de natuur. Ook is het idee dat de plaatselijke bevolking straks financieel kan meeprofiteren, door een aandeel of obligatie te kopen. Gemeente Zevenaar wees het project in 2020 aan als proefproject.

In februari vond een eerste online bijeenkomst plaats om inwoners van Lobith en andere belangstellenden te informeren over het project. Bij de bijeenkomst, georganiseerd door Burgers Geven Energie, waren ruim zestig geïnteresseerden online aanwezig. Lees de terugblik en kijk de uitzending terug.

Dinsdag 13 april van 19.00-20.00 uur organiseren de initiatiefnemers een online vragenuurtje voor iedereen die vragen heeft over het project. Projectleider Gabi Stoffelen van Wiek-II zal dan graag op je vragen ingaan.

Meld je aan voor het vragenuur via onderstaand formulier. Uiterlijk een dag van tevoren ontvang je een link om mee te doen.