Mensen uit de buurt van Oud-Dijk Zuid krijgen de kans om zaterdag 21 maart een kijkje te nemen bij het Windpark Nijmegen-Betuwe. Coöperatie Peperbus Energie en Burgers Geven Energie organiseren speciaal voor inwoners uit Babberich, Didam-Zuid en Groot Holthuizen een excursie naar de vier windmolens langs de A15.

Burgerwindpark

Windpark Nijmegen-Betuwe is een project van de energiecoöperatie WindpowerNijmegen (WPN). De windmolens draaien sinds 2016 en wekken jaarlijks energie op voor ruim 7.000 huishoudens. Naar verwachting nog dit jaar komt op deze locatie ook het Zonnepark de Grift met 14.000 zonnepanelen.

Het Nijmeegse energiepark ligt, net als het beoogde energiepark in Oud-Dijk Zuid, langs de snelweg. Tijdens de excursie krijg je een goed beeld van het park. Je kunt de windmolens van dichtbij zien en je hoort de ervaringen van direct omwonenden en leden van WPN.

Beperkt aantal plaatsen. Meld je aan

Het aantal plaatsen is beperkt. Wil je zeker zijn van een plek, meld je dan nu aan via het formulier op deze pagina. Nodig, als je wilt, ook vrienden of bekenden uit om mee te gaan. Over het programma volgt binnenkort meer informatie. De excursie vindt plaats tussen circa 10-14 uur. Burgers Geven Energie zorgt voor vervoer van en naar Oud-Dijk Zuid. De opstapplaats van de bus wordt nog bekend gemaakt. Ook wordt voorzien in een lunch in het bezoekerscentrum van het windpark.

Deelname is gratis.

21 mrt 2020: Excursie Windpark Nijmegen-Betuwe

  • Lees in onze privacyverklaring hoe we omgaan met je persoonlijke gegevens