Hoe krijg je burgers en bedrijven zover om energie te besparen en schone energie te gaan gebruiken? Bij het Energy Café Armhem van donderdag 21 maart hoor je meer over bewustwording en gedragsverandering in de energietransitie.

In de Arnhemse Energy Cafés hebben al veel Arnhemmers op het podium gestaan, om te vertellen over de stappen die ze zetten om te verduurzamen. Door energie te besparen, zonnepanelen te leggen, een warmtepomp aan te schaffen of schoon vervoer te gebruiken. De uitdaging is om nog meer mensen enthousiast te maken om samen de energietransitie vorm te geven.

Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je dat meer mensen bewust worden van het belang van energiebesparing en schone energie? Je hoort er meer over in een reeks interessante presentaties en pitches bij het Arnhemse Energy Café.

Nudging

Niels Götz van het bureau 5plus1 legt uit hoe onze hersenen werken. Welke mechanismen weerhouden ons ervan te doen wat we diep van binnen best wel willen? Laura Witlox van Slim opgewekt vertelt over gedragsverandering en ‘nudging’ (gedragsbeïnvloeding). Jeen Akkerman neemt je mee met de Arnhemse AANjagers, een initiatief van de gemeente om inwoners van Arnhem te betrekken bij de energietransitie.

Verrassende ontwerpen>/h2>
De architecten Rick Tegelaar en Arno Geesink vertellen over In4nite. In dit collectief werken ontwerpers en technische deskundigen samen aan de ontwikkeling van nieuwe producten. Dit zorgt vaak voor verrassende resultaten, zoals bleek tijdens de Dutch Design Week in 2017 en 2018, waar de ontwerpen van In4nite hoge ogen scoorden.

Praktische info

Wat: Energy Café Arnhem
Wanneer: 21 maart 2019, 16.30 uur (deur open vanaf 16.00 uur)
Waar: Parkrestaurant De Waard, Industriepark Kleefse Waard
Aanmelden: stuur voor 18 maart een mail naar maud.wolf@arnhem.nl
Deelname gratis