Tussen de tuinbouwkassen in Lingewaard wordt straks duurzame energie opgewekt. Coöperatie Lingewaard Energie werkt hier aan een drijvend zonnepark. Bij een gietwaterbassin in het glastuinbouwgebied Bergerden. In dit waterbekken van 3,5 hectare wordt regenwater verzameld voor bewatering van de kassen. Op het water wordt ruimte gemaakt voor maar liefst 6.000 zonnepanelen. Dit project laat zien dat ook oppervlaktewater, door een creatieve oplossing, geschikt is voor het opwekken van duurzame energie.

Coöperatie Lingewaard Energie heeft het drijvend zonnepark samen met andere partners in het gebied ontwikkeld. De coöperatie is mede-eigenaar van het project.

De bouw van het drijvend zonnepark staat in de startblokken. De vergunningen zijn binnen en de SDE-subsidie is toegekend (Stimuleringsmaatregel Duurzame Energievoorziening, een rijksbijdrage voor duurzame energie). Aan de financiering wordt de laatste hand gelegd. Loopt alles volgens plan dan start de bouw na de zomer van 2017 en wordt het zonnepark eind 2017 opgeleverd.

Meer informatie: http://www.lingewaardenergie.nl/
Contact: Info@LingewaardEnergie.nl