Nu is het landschap bij Rijnwaarden nog een combinatie van kleidijken, afgravingen en steenfabrieken. Straks kan het gebied duurzame energie gaan leveren. Op en rondom de kleidijk bij het dorp Spijk is ruimte voor een nieuw energielandschap.

Wiek-II wil hier samen met gebiedsontwikkelaar K3Delta een zonnepark realiseren. Met een sfeer die aansluit bij de uitstraling van de oude steenfabrieken in het gebied. Als een schoolvoorbeeld van een creatief en goed ingepast energieproject. De ruimte is beschikbaar. Bij het nieuwe natuurgebied Carvium Novum zijn mogelijkheden voor waterkracht en het gebruik van restwarmte of geothermie.

Wiek-II wil direct omwonenden betrekken bij de ontwikkeling. Dan kom het eigendom van de energieprojecten deels in handen van inwoners en bedrijven uit Rijnwaarden en Zevenaar. Wiek-II richt zich op zonne-energie in het gebied, maar ziet ook ruimte voor energiebronnen als wind en waterkracht. Samen kunnen deze energiebronnen bijdragen aan een Gelders eiland van duurzaamheid.

Contact: Stichting Wiek-II, info@wiek-II.nl